Medya Konuları

Medya Konuları

Üst Kısım Reklam Alanı

Kek tarifleri dendiğinde akla gelen ilk konulardan biridir fındıklı kek. Güzel kokusu ve fındığın verdiği lezzet damak tadınıza uyacak harika bir kek. Fındıklı kek tarifi yapımı basit olan ve lezzetli bir tarif. Pek çok kişinin Cumartesi günleri öğlen gelen misafirlerine çayla birlikte ikram ettiği fındıklı kek ile alakadar bir çok bilgi bu başlık altında sizlerle. Öncelikle malzemelere bir göz atalım.

findikli-kek-tarifi

Fındıklı Kek Malzemeleri

Fındıklı kekin yapımında kullanacağınız malzemelerin listesi burada. Önceden hazırlarsanız yapacağınız esnada her şey elinizin altında olur ve böylece rahat rahat tarife geçebilirsiniz.

  1. 1 Su Bardağı Toz Şeker
  2. 2 Buçuk Su Bardağı Un
  3. 2 Yemek Kaşığı Kakao
  4. 3 Tane Yumurta
  5. Yarım Bardaktan Biraz Fazla Süt
  6. 1 Bardak Çekilmiş Fındık
  7. Vanilya ve Kabartma Tozu (1'er Adet)
Gelelim fındıklı kekin yapılışına. Malzemelerimizi hazır ettikten sonra fındıklı kekimizi yapmak için diğer aşamaya geçebiliriz. Daha öncede belirttiğimiz gibi malzemeler hazırsa artık geri kalan tek şey doğru şekilde karışımı yapıp mamulü ortaya çıkarmak.

Fındıklı Kek Nasıl Yapılır ?

Öncelikle yumurtalar kırıldıktan sonra beyazlaşıncaya dek şekerle beraber karıştırın. Biraz sıvı yağ ekleyin karıştırmaya devam edin daha sonrada süt ekleyin. Geriye kalan kabartma tozu, un, vanilya ve kakaoyu da ilave ettikten sonra karıştırmaya devam edin. Topak topak olmaması gerekli.Son olarak çekilmiş fındıklarımızı ilave ediyoruz ve elde ettiğimiz karışımı kek kalıbımıza döküyoruz. Kalıbı önceden yağlayın ki yapışmasın. 170 derecede ısıtılmış bir fırında 25 - 40 dakika civarı pişirin. Daha sonra kekiniz hazır olacaktır. Biraz soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Alt Kısım Reklam Alanı