Medya Konuları

Medya Konuları

Üst Kısım Reklam Alanı

Sosyal medyayla beraber hayatımıza giren bir diğer kelime de "Hashtag" sözcüğü. Sosyal medyayı aktif olarak kullananların çoğunlukla karşısına çıkan bu kelimenin aslında ne anlama geldiğini veya nasıl kullanıldığını merak edenlere yönelik oluşturduğumuz bu konuda "Hashtag Nedir ? Nasıl Kullanılır ?" gibi sorulara yanıt vereceğiz. Günümüzde sosyal platformlarda pek çok olay veya durum için oluşturulan etiketler vardır. Bu etikete bağlı olarak paylaşılan her durum güncellemesi kullanılan hashtag altında birikir. Böylece farklı kişilerden gelen ancak aynı konuyu ele alan bütün durum güncellemeleri bir başlık altında toplanmış olur. Hashtag yapmak zorunlu değildir ancak kullanırsanız durum güncellemenizi daha çok kişi görecektir. Yani daha fazla sosyalleşeceksinizdir. Hashtag kelimesini kısaca inceleyecek olursak "Hash" kelimesi İngilizce'de "Karma Karışık" anlamında kullanılmaktadır. "Tag" kelimesi ise "Etiket" anlamında kullanılmaktadır. Hashtag diye tabir ettiğimiz şey aslında bir konuya yönelik etikettir.

Guncelkafa-Hashtag

Hashtag Nasıl Yapılır ? Nasıl Kullanılır ?


Öncelikle Hashtag nasıl yapılır diye merak edenler için çok basit bir yöntemi var. Text yani yazı girebileceğimiz bir bölümde klavyede "Alt Gr + 3" yapıyoruz ve kare diyede bilinen şekil ortaya çıkıyor. Sosyal medyada bu bir "Hashtag" açmaktır. Hashtag işaretini koyduktan sonra gitmek veya oluşturmak istediğiniz kelimeyi veya yazmalısınız örnek verecek olursak "#Guncelkafa" şeklinde bir hashtag oluşturduk.

Twitter ve Facebook'ta çoğunlukla kullanılan hashtag son zamanlarda Google'nin oluşturduğu sosyal medya platformu olan Google Plus'ta da öne çıkmaya başladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Alt Kısım Reklam Alanı