Medya Konuları

Medya Konuları

Üst Kısım Reklam Alanı

Bir çok erkeğin merak ettiği hususlardan biri olan saç ekimi konusu ile ilgili ayrıntılı bilgilerin özetlendiği bu içerikte akıllardaki pek çok suale yanıt bulacaksınız. "Erkeklerde Saç Ekimi Nasıl Yapılır ?" diye merak edenler için ideal bir konu başlığı diyebiliriz.

erkeklerde-sac-ekimi-foto

Erkeklerde Saç Ekimi

Erkeklerin son dönemde korkulu rüyası haline gelen saç dökülmeleri oranı günden güne artış göstermektedir. Erkekler için büyük bir psikolojik sorun da yaratan saç dökülmesi engellemek için çeşitli ilaçların yanı sıra bakım kremleri ve ameliyat çözümleri sunulmaktadır.

Bu bağlamda bakıldığında toplum tarafından istekleri karşılamak adına yapıan saç ekimlerinin oranı artmış ve sektörde çalışan doktor sayısı son yıllarda fazlalık göstermiştir. Bunun beraber, saç ekimi önceleri çok büyük rakamlara yapılırken, şimdilerde daha uygun rakamlara yapılmaktadır.
Saç ekimi yöntemleri bilim dalında fue olarak adlandırılmaktadır. Türkiye’de büyük çoğunluk ile uygulanan bu sistem, tek seansta verim verebileceği gibi birçok seans da sürebilmektedir. Bu hasta ve doktor arasında kararlaştırılır, kafadaki saça göre değişim gösterebilmektedir.

Ekim çalışması hastanın saçlarından temin edilen greftler ile başlamaktadır. Greft; saç telinin içinde yer aldığı parçacığa verilen isimdir. Hastanın kafasında açılan küçük deliklere greftler serpiştirilir. Greftler yerleştirildikten sonra yeni saçın çıkması için belli bir süre beklenmektedir. Bu süre hem çok uzun hem de çok kısa olarak değişim gösterebilmektedir. Ancak doktordan dolayı değil de tamamen hastanın saç yapısı ile ilgilidir. İlk saçlar çıkıp kafadan döküldükten sonra sağlık saçların çıkması 1.5 ila 5 yıl arasında değişiklik gösterebilmektedir.
Saç ekimi profesyonel uzmanlar tarafından yapılmalıdır. Aksi halde ödenen ücret, verimli bir geri dönüş sağlayamayabilir. Saç ekiminde günümüzde başarı oranı %95 oranına kadar çıkmıştır.

Erkeklerde saç ekimi ile ilgili sizlerde edindiğiniz bilgileri, görüş ve düşüncelerinizi yorum bölümünden paylaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Alt Kısım Reklam Alanı