Medya Konuları

Medya Konuları

Üst Kısım Reklam Alanı

Tarih konularından biri olan "Fransız İhtilali" ile ilgili pek çok merak edilen husus vardır. "Fransız İhtilali Nedir ?" başlıklı bu yazımızda bu konuya dair pek çok soru işaretini ortadan kaldıracağız.

Fransiz-ihtilali-nedir

Fransız İhtilali

Fransız İhtilali nedir ?
Fransız İhtilali, başka bir deyişle Fransız Devrimi olarak da anılmaktadır. İhtilal, Aydınlanma Çağı ile birlikte bilinçlenen halkın aşırı monarşi ile yönetilen ülkede söz sahibi olması ve eşitliğin gelmesi nedeniyle istediği cumhuriyetçilik akımını temsil etmektedir. Milliyetçilik akımı olarak da bilinen Fransız İhtilali, dünya tarihindeki etkisi ve gelişim süreci ile büyük bir öneme sahip olmuş, sadece Fransa ile kalmayıp diğer Avrupa ülkelerine de kısa sürede yayılım göstermiştir.
Avrupa’da daha çok baskıcı yönetim ve kilisenin baskısında kalan ülkelere de sıçrayan Fransız İhtilali, bir başka deyişle Milliyetçilik akımı kısa sürede etkisini arttırmış ve birçok ülkede yayılım göstermiştir. Toplumu baskı altında tutan ve demokratik bir yapıyı asla reddeden Katolik Kilisesi gelişmeler sonrasında halkın yanında olacak reformlar yapma kararı almış olsa da bunda başarılı olamamıştır. Kilise’nin kendine ait doğrularını halka yıllarca yanlış bilgiler ile doldurması milliyetçilik akımının doğmasına neden olmuştur.
Dönemin Fransa’sında burjuva halk saray ve kalelerde yaşarken fakir halk çok ezilmekteydi ve eşitlik istemektelerdi. Toplum Kilise’nin baskıcı tutumu ve halkın geçim kaynaklarının birer birer ellerinden alınmasına isyan etti ve ülkede ufacık bir kıvılcımdan milliyetçilik akımı yayıldı. Yoksul halk geçim kaynaklarını için isyan ederken, Fransız burjuvaları da ülke yönetiminde söz sahibi olabilmek ve yönetimi ele geçirebilmek için milliyetçilik akımına destek oldular ve Fransız İhtilali böylece gerçekleşmiş oldu.

"Fransız İhtilali Nedir ?" konumuza eklemek istedikleriniz varsa aşağıdaki yorum bölümünü kullanabilirsiniz. Bildiklerinizi bu platformdan bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Alt Kısım Reklam Alanı