Medya Konuları

Medya Konuları

Üst Kısım Reklam Alanı

Tarihe yönelik merak edilen konulardan biri olan "Piri Reis Neden İdam Edilmiştir ?" sorusunun cevabını barındıran bir içerik. Tarihin tozlu sayfalarından ayıklanan bilgilerden günümüz bilgilerine kadar pek çok konuda içeriğin bulunduğu "Bilgi" kategorisine eklediğimiz konulardan biri daha.


piri-reis

Piri Reis İdamı

Piri Reis niçin idam edilmiştir ?
Osmanlı Devleti İmparatorluğu’nun en önemli denizcilerinden biri olan Piri Reis neden idam edildi? Piri Reis yaklaşık 80 yaşlarında iken Mısır’da idam edilmiştir.
Piri Reis, Süveyş kaptanlığına gelmeden önce Hadım Süleyman Paşa görevdeydi. Süleyman Paşa’nın yerine göreve gelen Piri Reis, bölgeyi sürekli istila eden Portekizlilere karşı başarılı savunma savaşları verdi. Osmanlı Devleti için önemli bir konumda olan Aden Kalesi’nin Portekizlilerden aldı.

Maskat açıklarında yapılan savaşta kendisinden çok daha fazla donanmaya sahip olan Portekizliler karşısında Piri Reis unutulmaz bir zafer almıştır. Bunun üzerine kaçan Portekiz donanması Hürmüz kalesine sığınmakta çareyi buldu. Kalede bulunan Müslüman halk Portekizlilere yardım etti. Bu yardım haberini alan Piri Reis çok sinirlendi ve bu sinirle kalenin içini askerleri tarafından darmaduman ettirdi. Bölgede oturan Müslüman halk bunun üzerine sinirlendi ve Piri Reis’in kellesinin alınması için Osmanlı Devleti İmparatorluğu’na şikayette bulundular. Piri Reis bu şekilde idam yoluna hareket almaya başladı.

Basra valisi Ramazanoğlu Kubad, Piri Reis’i bunun üzerine tutuklamak istedi. Ayrıca tutuklanacak olan Osmanlı Devleti İmparatorluğu’nun en ünlü haritacısı Piri Reis’in hazinesine de el konulacaktı. Piri Reis’in adamları bu hareketlenmeyi sezdi ve gerekli önlemleri aldı.
Basra valisinin ardından Mısır valisi duruma el koydu. Piri Reis’i haksız bulan Mısır valisi, yaklaşık 80 yaşında iken Piri Reis’i Kahire yakınlarında idam etttirdi.


"Piri Reis Neden İdam Edilmiştir ?" Sualinin yanıtı olarak eklemek istedikleriniz varsa aşağıdaki yorum bölümünü kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Alt Kısım Reklam Alanı