Medya Konuları

Medya Konuları

Üst Kısım Reklam Alanı

Kahvaltının vazgeçilmez besinlerinden biri olan siyah zeytin ile ilgili merak edilen pek çok husus var. Gerek profesörler gerekse doktorların değindiği konulardan biri olan siyah zeytin ile ilgili iki çeşit mevcut. Birincisi ekilmeden kendiliğinden yetişen zeytin buna yabani zeytinde denir. Diğeri bilinçli olarak kahvaltı için yetiştirilen zeytin. Yetişen bir zeytin ağacının boyu 10 metreye kadar çıkabilir.

Siyah Zeytin Faydalari
Dünyada bakıldığında zeytin üretiminde Türkiye 4.sırada olarak görülüyor. Oldukça eski bir besin kaynağı olan zeytin doğanın faydalı ürünlerinden biridir. Gerek bünyesinde barındırdığı kalori açısından zengin gerekse tansiyon düşürmede yağının faydaları olduğu söyleniyor.Organik zeytinlerin vücut için oldukça faydalı olduğu söyleniyor.Bazı zeytinler demir tozunda karartılır, bunlar kötüdür. Organik zeytinin besleyici değeri çok yüksektir, protein, kalsiyum,yağ, a,e,c vitaminleri ve kükürt ile magnezyum zeytinin içeriğinde mevcuttur. Çekirdeği ve zeytinyağı da oldukça faydalıdır. Zeytin çekirdeği ile ilgili yapılan araştırmalarda mide yanmalarına, kabızlığa ve diğer rahatsızlıklarına iyi geldiği söyleniyor. Zeytin çekirdeği mideye indiğinde eriyebilir dolayısıyla rahatsızlık vermez. Zeytin yaprağının da şeker hastalarına tavsiye ediliyor çünkü şekeri dengelediği söyleniyor. Tabi ki zeytin seçiminde dikkat edilmeli organik ürünler alınmalı.

Siyah zeytinin faydaları ile ilgili merak ettikleriniz, eklemek istedikleriniz varsa aşağıdaki yorum bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Alt Kısım Reklam Alanı