Medya Konuları

Medya Konuları

Üst Kısım Reklam Alanı

Tarih literatüründe yerini alan çarpışmalardan biri olarak karşımıza çıkan 2.Kosova Savaşı ile ilgili merak edilenler ve bilinmeyenlerin yer aldığı bir konudur. Genel kültür ve tarih bilgisine yönelik oluşturduğumuz 2.Kosova Savaşı hakkında bilgilerin bulunduğu bu konu eğitim hayatında öğrencilerimize de yardımcı olabilecek paylaşımlardan biri.
Tarih

2.Kosova Savaşı

Varna'da uğradığı yenilginin intikamını almak isteyen Hünyadi Yanoş, 1447 senesinde büyük bir ordu derlemiş ve Kuzey Sırbistan'a girmiştir. Eflak ve Arnavut erleri de Macalara katılmışlardır. Diğer yandan 2.Murat hızla hareket ederek Haçlı ordusunu Kosova'da bir defa daha köşeye sıkıştırdı ve yenilgiye uğrattı. 1448 senesinde kazanılan bu savaş Kosova Zaferi olarak tarih sayfalarında yerini aldı.
    Kosova Zaferi İle Neler Oldu ?
  • Türkler, Tuna Nehri'nin güneyinde kalan egemenliklerini sağlamlaştırdılar.
  • Balkanlar'da kalıcı bir devlet olarak yer aldılar.
  • Balkanlar'daki Osmanlı üstünlüğünü kabul eden Haçlılar, Türkler karşısında 1683 2.Viyana Kuşatması'nda kazandıkları başarıya kadar, savunmaya çekilmek zorunda kaldılar.

2.Murat 1451 senesinde vefat ettiğinde yerine oğlu 2.Mehmet (Fatih Sultan Mehmet)'e Anadolu ve Balkanlarda geniş topraklar ve nizamlı bir ülke bırakmıştı.

Dipnot : 2.Murat, Kapıkulu ordusunun bir bölümü olarak Topçu Ocağı'nı kurmuş, Devşirme Kanunu'nu çıkarmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Alt Kısım Reklam Alanı