Medya Konuları

Medya Konuları

Üst Kısım Reklam Alanı

Teknolojinin sürekli gelişmesiyle bilgisayarlar hayatımızın her alanında yerini almaya başladı. Özellikle İnternet kullanan herkesin kendine ait kişisel kullanım için aldığı bir masaüstü veya dizüstü bilgisayarı bulunmakta. Bazıları eski bazıları ise yeni bilgisayarlar. Yeni bilgisayarlar zaten gelişen programlara ve donanımlara uyumlu olarak tasarlanıyor. Ancak eski teknoloji ürünü bilgisayarlar güncellemeler ve gelişen programlara pek ayak uyduramıyor. Donanımsal olarak yetersiz kalabiliyor. Ekstra olarak donmalar veya ağırlaşmalar yaşanabiliyor. Ancak bunların kısmende olsa çözümü var. Yazımızın devamında "Bilgisayarımı Nasıl Hızlandırabilirim ?" sualine birden fazla cevap bulabilirsiniz.
Bilgisayar-Hizlandirma

Bilgisayar Hızlandırmanın Yolları

Öncelikle bilgisayarlarınız hızlandırmanın birden fazla yolu var. İlk olarak bilgisayarınıza RAM takviyesi yapabilirsiniz. Bu durum hız açısından bilgisayarınızı olumlu yönde etkileyecektir. Bunun yanı sıra bilgisayarınıza bağlı USB'leri azaltabilirsiniz. Bu da bilgisayarı hızlandırmaya yarayan yollardan biridir. Program açısından bakıldığında virüs taraması yapmak ve İnternet dosyalarını temizlemek bilgisayarınızı olumlu yönde etkileyecek faktörlerden biridir. İnternet'ten indirilen dosyalar bazen yavaşlamalara sebep olabiliyor haftalık olarak geçmişi temizlerseniz daha çok verim alacaksınız. Bunun yanı sıra CCleaner isimli programı indirip çalıştırabilirsiniz. Bu program gereksiz dosyaları temizleyerek kayıt defterini düzene sokacaktır. Dolayısıyla bilgisayarınızı hızlandırmakta bir adım daha atmış olacaksınız. Bunun yanı sıra "Görev Yöneticisi" bölümünden "İşlemler" sekmesinde bulunan gereksiz işlemleri kapatabilirsiniz. Bu durum işlemciye daha az veri gitmesini sağlayacak ve çalıştırdığınız uygulamalar veya programlar daha hızlı açılacaktır.

Son olarak "Başlat -> Programlar -> Donatılar -> Sistem Araçları |-> Disk temizleme" yolu ile disklerinizi temizleyebilir ve boş alan açabilirsiniz. Bu da bilgisayarları hızlandırmaya yarayan yöntemlerden biri olarak literatürde yerini almakta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Alt Kısım Reklam Alanı