Medya Konuları

Medya Konuları

Üst Kısım Reklam Alanı

Google Analytics blog ve benzeri platformlar kullananlar için genelde bir sayaç olarak nitelendirilir. Ancak çok daha geniş bir kapsamı vardır. Sitenizin ziyaretçileri ile ilgili ayrıntılı bilgi edinebileceğiniz bir platform diyebiliriz. Yani anlık olarak sitenizde kaç kişi var o kişiler siteye nereden gelmiş sitede nereyi dolaşmış sitede ne kadar kalmış ya da siteden ürün almış mı vb. gibi pek çok bilgiyi kullanıcılarına sunabilen bir gözde bir platform. Google Analytics ile ilgili büyük web siteleri için ekstra bir bilgi de şöyle sayfa gösterimi aylık 5 milyon olana dek ücretsiz kullanım söz konusu.

"Not Provided" konusuna gelirsek bu yazıyı genelde blog tutanlar Real-Time -> Overwiew kısmında Top Keywords altında (not provided) şeklinde görürler. Not Provided kısaca ne anlama geldiğine bakarsak Google ile arama yapan kullanıcılar bilgilerinin paylaşılmasını istemediğinde anonim anahtar kelimeler oluşuyor. Dolayısıyla Google kullanıcılarının bilgi vermeyişi Analytics raporlarında karşımıza (not provided) olarak çıkıyor.
not-provided


G+ ile birlikte yapılan kullanıcı sözleşmesinde oturum açan kişilerin aramalarının 3. şahısların ellerine geçmemesi ve kullanıcıların güvenliği açısından SSL şifreleme sistemi kullanılmaya başlanmıştır. Bu sistemin akabinde (not provided) terimi Google Analytics alanlarına eklenmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Alt Kısım Reklam Alanı