Medya Konuları

Medya Konuları

Üst Kısım Reklam Alanı

Öncelikle ikinci el araba alırken karar aşaması çok önemlidir. İkinci el araç almaya karar verdiğinizde araçla ilgili bazı durumlara göze almış olmanız gerekir. Özellikle kilometresi ve araç İstanbul'daysa ufak tefek çizikleri veya boyaları olacaktır. Daha sonrasında aracı ne kadar kullanacağınızı belirlemelisiniz. Uzun yıllar kullanacağınız bir araç arıyorsanız kaportasından ziyade motoruna önem vermelisiniz. Dolayısıyla kilometresi düşük önden darbe almamış araçlar sizin için ideal olacaktır. Sağlam motorlu araçlara örnek olarak taksilerde kullanılan marka ve modelleri terci edebilirsiniz. O araçlar bakımları düzenli yapıldığında 500.000 kilometreden fazla yapıyor. Eğer konforlu ve ucuz bir araç arıyorsanız Fransız markalara yönelebilirsiniz.

2-EL-ARABA

2.El Araba Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar

Alacağınız aracın size masraf çıkarmasını istemiyorsanız motoruna, lastiklerine ve ön takımına en iyi şekilde baktırmanız lazım. Mekanik aksamda her şey içinize sindiğinde lastiklerine bakın çelik jant ise sürtme izleri var mı çünkü bu sürtmeler akslarda ve lastiklerde deformasyona yol açabiliyor.Araç az kilometre yapmışsa, motor ve ön takımlardan sonra lastik dişleri ve jantlar da sağlamsa, sigortadan sorguladığınızda büyük hasar kayıtları yoksa araç kusursuzdur. Fiyat içinize sinerse alabilirsiniz.

Kontrollere geldiğinde çok basit olarak kontrol edebileceğiniz bazı unsurlar var. En basit şekilde sıralayacak olursak ;
    2.El Araba Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
  • Araçın egzozdan duman atıp atmaması
  • İlk çalıştığında motordan çıkan ses
  • Kayışlar durumu yıpranmış mı yıpranmamış mı
  • Aracın yağına baktığınızda yağ borusundan duman veya hava çıkıyorsa araç üfleme yapıyordur.
  • Motorun terleme yapıp yapmadığına
  • Yağ kaçırıp kaçırmadığına
  • Rot ve rot başlarının durumuna
  • Bujilerin ve ateşleme sisteminin durumuna
Bu kontrolleri yaptığınızda sigortadan sorgulama yapın ve araçla ilgili dökümanları göz önünde bulundurun. Hasar kaydı, değişen vs. 2.el araba alırken kesinlikle içinize sinmeyen bir aracı almayın. Unutmadan belirtelim bir araç çok fazla el değiştirmişse o araç ne kadar temiz görünürse görünsün onda bir sıkıntı vardır. 2.el araç alırken İnternet üzerinde yer alan resimlere çok fazla itibar etmeyin. Aracı yakından görün. Bu arada yeni motor yapılan araçların iyisini temizini bulmak çok zordur. Bunlara dikkat edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Alt Kısım Reklam Alanı