Medya Konuları

Medya Konuları

Üst Kısım Reklam Alanı

Mobil Pazarlama Nedir?

Bilgi çağında insanlar artık istedikleri her türlü bilgiye mobil üzerinden ulaşıyor. Bu bilgiyi sağlayan web platformları da doğal olarak mobil tarafta yetkin ve etkili olmak zorunda kalıyor. Google tarafından gelen güncellemelerden sonra SEO açısından da mobil uyumu pek çok sitenin güncellemeye gitmesini zorunlu kıldı. Mobil pazarlama bir çok insanın düşündüğü gibi belirli firmaların yada servis sağlayıcıların sms yolu ile kullanıcılara gönderdikleri kampanyalar, bilgi mesajları gibi pazarlama stratejilerinden biridir. Reklam amaçlı yapılan bu pazarlama stratejilerinin tümü insanları en kolay yoldan, kendi firmalarının satmış olduğu veya imal etmiş olduğu ürünleri çok fazla kişiye ulaştırmak ve satışını gerçekleştirmektir. Teknolojinin ilerlemesi ile ve dünyanın gelişimi ile insanların her an yanında taşıdıkları telefonlar, mobil pazarlama ve firma reklamı için en büyük satış stratejilerinden biridir.

mobil-pazarlama-seo
Mobil Pazarlama

Mobil pazarlama, tüketicilere mobil kanallar üzerinden ulaşan ve diğer reklam araçlarıyla entegre edilen ek bir pazarlama stratejisidir. Teknolojinin gelişimi ve akıllı telefonların her geçen gün geliştirilerek piyasaya sürülmesi ve hemen hemen bütün insanların akıllı telefonlara sahip olması nedeni ile mobil pazarlama oldukça önemli bir reklam aracı olmuştur. Bu pazarlama yöntemi ile kullanıcıya sms, mms, internet, oyun, video, bluetooth, uygulama, viral reklam vb. yollarla hızlı ve etkili bir ticaret ağı oluşturuyor.
Türkiye gibi cep telefonunun çok yaygın olarak kullanıldığı ülkelerde mobil pazarlama en önemli ticari yollardan biridir. Dolayısı ile firmaların mobil pazarlamaya yönelmesi hiç şüphesiz doğru bir hamle oluyor. Giyim, akaryakıt, bankalar, marketler, teknoloji mağazaları aklınıza gelebilecek, satış yapan firmaların hatta servis sağlayıcılarınızın bile belirli bir kampanyayı, bilgiyi, indirimleri vb. bir çok konuyu tüketiciye hızlı bir şekilde ulaştırmak ve satışlarının arttırmak için yapabilecekleri en büyük reklam olarak mobil pazarlamayı seçmekteler. Televizyon, internet siteleri, billboardlar, el broşürleri vb. gibi bir çok kanal yerine, hızlı ve hedef kitlesi farklı insanlara ulaşmayı sağlıyor.

Mobil pazarlamanın en büyük avantajları anlık dokunma ve lokasyondur. Müşteriye özel fayda sunabilmesi ise en büyük artılarından biridir. Müşteri segmentasyonunun operatörler sayesinde oldukça detaylandırılabildiği mobil pazarlamada istenildiği takdirde nokta atışı yapılabiliyor. Mobil pazarlama sadece alınan sms olarak değil, firmaların mobil uygulamaları üzerinden yaptığı bir çok kampanya ve avantajla da karşımıza çıkabiliyor. Sadece reklam amaçlı değil de tüketim amaçlıda kullanılan mobil pazarlama, bir çok insanı firmaların mağazalarına çekebiliyor. Mobil pazarlama, akıllı telefonların ortaya çıkmasından ve yaygınlaşmasından sonra sms olarak yapılmasını biraz azaltmış, yoğun olarak uygulama, oyun, video vb. reklamlar vermeye başlamıştır. İndirmiş olduğunuz oyunlarda veya farklı uygulamalarda karşınıza çıkan reklamlar mobil pazarlamanın örneklerinden biridir. Veya internette izlediğiniz videoların başında, ortasın çıkan reklamlar pazarlamanın en güzel yollarından biridir. Her zaman bilgisayar başında veya televizyon başında olmadığımız için ve dışarıda bile internette gezinerek, oyun oynayarak vakit geçirdiğimizden dolayı mobil pazarlamanın önemi iki kat daha fazla ortaya çıkar. Anlık dokunmalar sayesinde veya gelen mesaj sayesinde kendi firmasına veya ürünlerine veya yapmış olduğu reklamın içeriğine, lokasyonunun sayesinde size rahatlıkla ulaşarak hedefine ulaşmış oluyor.

"Yükselen Trend Mobil Pazarlama nedir ?" konusu için yararlandığımız kaynak olan Clicksus.com'da mobil pazarlamaya ve dijital pazarlamaya dair daha farklı ve ilgi çekici bilgiler edinebilmek mümkün. "Pazarlama" kavramı anlam olarak çok geniş ve dallanıp budaklanabilecek bir içerik fakat günümüzde üzerinde durulan son trend mobil pazarlama kavramı ile ilgili eklemek istedikleriniz olursa aşağıdaki yorum panelimiz düşüncelerinize ve görüşlerinize her zaman açık.

3 yorum:

  1. Günümüzde mobil şart oldu. Mobil pazarlama hizmetini servislerine eklemeyen dijital pazarlama ajansları yok olmaya mahkum, yukarıda yazıda belirttiğin gibi SEO tarafı içinde mobile çok ciddi dayatmalar var. yazı için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  2. Muazzam , tek kelime ile muazzam.

    YanıtlaSil
  3. İlginize teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Alt Kısım Reklam Alanı