Medya Konuları

Medya Konuları

Üst Kısım Reklam Alanı

2. el araç piyasası her zaman en çok revaçta olan sektörlerden biri olmuştur. Hal böyle olunca da bu işi layıkıyla yapmayanları da çokça görüyoruz. Sıfır araç alımlarında aracın ilk kullanıcısı biz oluruz ve araçla alakalı genel bir sorun yaşamayacağımızı da biliriz. Yalnız ikinci el araçta bu durum değişir. Aracı bizden önce kimler, ne şekilde kullandı bilemiyoruz. İkinci elde sahibinden ya da galerilerden araç satın alırken yanılgıya düşmemek için alacağımız araçla alakalı iyi bir sağlamlık kontrolü yapmalıyız. Çünkü ikinci elde araçlarını satarken iyi niyetli olmayan, araçla alakalı yalan yanlış bilgiler veren insanların sayısı oldukça fazla bulunmakta. 2. Elden araç alacakların en çok sorduğu sorulardan biri de 2.el araba alırken nelere dikkat edilmelidir? Oluyor. Şimdi gelin başlıklar halinde 2. El araç alırken en çok dikkat edilmesi gerekenler i inceleyelim.

2.El Araba Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?


İlk İş Kaportanın Kontrolü 
Araca binmeden önce ilk olarak şöyle etrafında dolaşarak kaporta üzerinde pas, çizik, çöküntü ya da farklı tonda bir boyama olup olmadığını dikkatlice inceleyin.
Aracın Süspansiyonlarının Kontrolü Aracı durduğu yerde sallayın, eğer aracın süspansiyonlarında herhangi bir sorun yoksa siz sallamayı bıraktığınız anda araç duracaktır. Aksi halde süspansiyonlarında sorun var demektir. Aracı düz bir zemine çekin ve uzaktan gözle kontrol edin, süspansiyonlarında sorun olmayan araç zemine paralel olarak durmalıdır.
Kaputu Açın ve Motorun Aksamları Kontrol Edin Kaputu açtığınızda motorun aksamlarını gözle kontrol edin. Kayışlara bakın, elektrik kablolarını kontrol edin.
Motorun iç kısmında yaş bulaşması var mı bunları kontrol edin. Motor suyunu, hidrolik deposunu ve motor yağını, yağ çubuğunu çekerek kontrolünü sağlayın. Araca Binin Ve Deneme Sürüşü Yapın Araca bindikten sonra direksiyonu çevirin.
Tekerlekler direksiyona anında reaksiyon veriyorsa sıkıntı yok demektir. Aksi halde bir sıkıntı olması muhtemeldir. Araçla sürüş halinde arada direksiyonu bırakın aracın sağa ya da sola çekip çekmediğini kontrol edin.
Uzun yolda direksiyonun titreme yapıp yapmadığına bakın. Sağa sola dönüşlerde akslardan ses gelip gelmediğine bakın.
Son olarak lastik havalarını kontrol ettirin eğer havalarda sıkıntı yoksa araçtaki titreme ön takımlarda hasar olduğunu gösterir. 2. El araç alırken yapılacak işlemler bu şekilde özetlenebilir. İyi niyetli olamayan satıcıların tuzağına düşmek istemiyorsanız eğer birçok konuda dikkatli olmanızda fayda var
kaynak : https://www.otomobilkurdu.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Alt Kısım Reklam Alanı