Medya Konuları

Medya Konuları

Üst Kısım Reklam Alanı

Mopub'dan Business Manager'a, Büyük Rekabet

            Sosyal medya devlerinden biri olan Twitter bundan birkaç yıl önce satın aldığı mobil reklam ağını bir süre önce reklam verenlere açtı. Bu yenilikle beraber reklam verenler Twitter üstündeki reklamları için MoPub uygulamasını kullanmaya başladılar. Google ve Facebook gibi markaların da Adesense ve Business Manager hamlelerini yaptığını düşünecek olursak devlerin yeniden aralarında büyük bir rekabete girdiklerini söylemek yanlış olmaz.

 Mopub Nedir, Nasıl Kullanılır, Avantajları Nelerdir?


            MoPub kullanıcıların reklamları oluşturmasından yönetmesine ve hatta satmasına kadar olanak sağlayan esnekliği yüksek bir platform. SDK sayesinde reklamlar mobil uygulamalara da kolayca adapte edilebilme özelliğine sahip. Reklam verenlerin doğrudan ads.twitter.com aracılığıyla reklamları düzenleyebildiği ve MoPub adapteli yayın yapılabildiği zaten çoktan duyurulmuştu.



            Satın alınan ilk süreçte sınırlı reklam verenlerle sınırlı kampanya denemeleri yapılan MoPub bugün artık kendi piyasasını uzmanlarını yaratmış durumda. 1 milyardan fazla cihaza ulaşılabilir hale giden ve her geçen gün büyüyen MoPub yüz milyonlarca reklama da cevap verebilir hale gelmiş bulunuyor. Bunun taşıdığı avantajsa reklam verenler için Twitter dışında da yüz milyonlarca görüntülenmek anlamı taşıyor. Bu da reklam verenleri bir hayli heyecanlandırıyor.

 Mobil Reklamcılık Alanında Son Gelişmeler


            Uygulama yazılımcılarının uygulama seviyelerini çoğaltmak amacıyla reklama fazlasıyla ihtiyaç duyduğu ve özellikle uygulama içi reklam gelirlerini tercih ettikleri gerçeğinden hareket edecek olursak Twitter Mobil Reklam Platformu Mopub yazılımcılar için çok büyük bir şans olarak görünüyor.

            Bu şansı iyi değerlendiren bilişim uzmanları uzun vadede çok kazanacaklar. Facebook Business Manager'le, Twitter MoPub'la, Google Adesense'le ve daha pek çok irili ufaklı bilişim firması nispeten yeni bu mobil reklamcılık alanında iddialı olduklarını ve büyük bir rekabete hazır olmamız gerektiğini anlatıyorlar bize. Darısı bizim şirketlerimizin başına...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Alt Kısım Reklam Alanı