Medya Konuları

Medya Konuları

Üst Kısım Reklam Alanı

             İçerik pazarlaması, günümüzdeki klasik pazarlama yöntemlerinin dışında, farklı ve yeni gelişen bir yöntemdir. Teknolojinin gelişmesi ve dünyadaki tüm mal ve hizmet üreten firmaların buna ayak uydurma yarışı bu yöntemin gelişmesini sağlayan en önemli faktördür. Son zamanlardaki gelişimine baktığımızda 2017 yılında da içerik pazarlama yöntemlerinin dünyada ve ülkemizde gelişimine devam etmesi beklenmektedir.


             İçerik pazarlamasının temelinde teknolojik gelişmeler olduğu göz önüne alındığında 2017 Yılında Öne Çıkması Beklenen İçerik Pazarlaması Yöntemleri de buna paralel olarak gelişecektir. Bu noktada insanların online sürelerinin yarısından çoğu sosyal medya sitelerinde geçtiği düşünüldüğünde, bu platformlara daha fazla içerik paylaşımının girmesi beklenmektedir.

             Ayrıca internet dünyasında ile insanların bir şey okumak yerine daha çok görsel içeriklere ve videolara yönelme eğilimi de 2017 yılında devam edecek gibi görülüyor. Bu kapsamda görsel ve video içeriklerinin daha fazla paylaşıldığı sosyal medya platformları da popülerliğini artıracaktır.

            Bu yüzden de içerik hazırlama yöntemlerinde bazı değişikliklerin olması gerekmektedir. Birde internetteki bilgi yığını ve kirliliği yüzünden bir içerik ile ilgili her platformda aynı şeyler karşımıza çıkıyor. Bu yüzden kopyala-yapıştır metodunun tamamen terk edilerek, daha özgün içeriklerin oluşturulmasının ön plana çıkması bekleniyor.

             İnsanların internet kullanımının mobil cihazlarda daha fazla olmasının içerik pazarlamasına da 2017 yılında etkileri olacaktır. Son yıllarda çok fazla örneğini gördüğümüz ve artarak devam eden web sayfalarının mobil cihazlar için uygulama haline getirilmesi işlemine 2017 yılında da mutlaka devam edilecektir.

            Bunlara ilave olarak internet dünyasında ''sözlükler'' olarak tanımlanan ve hala güvenilirliğini koruyan sitelerle birlikte blog sitelerinin de 2017 yılında revaçta olacağı daha şimdiden belli gibi. Ayrıca içerik pazarlamasında; araştırma raporlarının ve güncel istatistiklerin daha fazla kullanılması bekleniyor.


             Şirketlerin, müşterilerine daha kolay mal ve hizmet sunmak için arama motorlarında üst sıralarda yer almak (SEO) yarışlarının artması da 2017 yılında devam edecektir. Son olarak 2017 yılındaki içerik pazarlama yöntemlerinde; başarı hikâyeleri, sportif motifler ve güncel gelişmelerinde daha fazla yer alması beklenmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Alt Kısım Reklam Alanı