Medya Konuları

Medya Konuları

Üst Kısım Reklam Alanı

Bu yazımızda "Kıskançlık nedir? Kıskanç insan nasıl belli olur ?" gibi kafa karıştıran ve cevabı net olmayan sorular her dönem tartışılmıştır. İngilizcede "Jealous" olarak da tüm dünyada bilinen Türkçe "Kıskanç" kelimesi ile ilgili merak edilenler bu başlık altında sizlerle... Net bir cevabı olmamasına karşın insanların tecrübe ve deneyimleri bir bakıma ortaya bazı cevaplar çıkarabilmektedir.

kiskanclik nedir

Kıskançlık

Kıskanç insanlar bazı kesimler tarafından sevilirken bazı insanlar tarafından da rahatsızlık ile karşılanmak ile birlikte sevimsiz olarak nitelendirilebilirler. Ancak kıskançlığın dozu ve nerede nasıl uygulandığı da bu durumda çok önemli bir yer taşır. Kıskanç insanların hayatlarını incelediğimizde, pasif ve aktif kıskançlar olarak ikiye ayırmamız mümkündür diyebiliriz. Zira pasif aktifler karşısındaki insanı, bu sevgilisi olmasa bile her daim kıskanan ancak bunu belli etmeyip çok iyi bir şekilde saklayabilen insan türüdür diyebiliriz. Diğer yandan aktif kıskanç insanları ele aldığımızda, karşımızda çok farklı bir tablo çıktığını çok yakinen görebiliriz. Öyle ki karşısındaki insanın hayatının neredeyse her bölümüne müdahale etme olanakları vardır. İleriki süreçte bu durumun gelişmesi ve baskının artması üzerine kıskanılan insanın büyük rahatsızlık duyması ve ilişkinin bitme noktasına kadar gelmesi söz konusudur. Başka bir bakış açısıyla, sevgilisinden öte ofiste yan masadaki ekip arkadaşını kıskanan bireylerin de varlığından söz edilebilir. Karşısındakine zarar vermenin yanı sıra çeşitli yollar ile kötülük planları bu kişilerin zihinlerinden asla ayrılmaz.
Konunun başında belirttiğimiz üzere, kıskançlık göreceli bir kavramdır ve her bireyin psikolojik ve kişisel düşüncelerine göre farklılık gösterebilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Alt Kısım Reklam Alanı