Medya Konuları

Medya Konuları

Üst Kısım Reklam Alanı

Yaşantımızda artık akıllı telefonlar vazgeçilmez bir hal almaya doğru gidiyor. Hemen hemen genç kesimin hepsi dokunmatik, akıllı telefon kullanıyor. Gelişen telefon teknolojisi ile buna bağlı olarak üretilen donanımlarda gelişme gösteriyor. Büyük bir hızla ve rekabetle piyasaya sürülen yeni cep telefonu modelleri artık grafiklerinden İnternet desteğine kadar opsiyonları kullanıcılarına sunuyor. Bu durumda pek çok insanın online olması anlamına geliyor. Peki eski telefonlardan, tuşlu normal cep telefonlarından akıllı telefona geçiş nasıl oluyor... Ne gerekiyor ? Öncelikle aldığınız akıllı telefonun sim kart yerine bakmalısınız. Sizinki ile uyumluysa hiç bir şey yapmanıza gerek yok sim kartınızı takın ve kullanmaya devam edin. Ancak yeni çıkan telefonlarda sim kart için ayrılan alan oldukça küçük. Buna micro veya nano sim kart diyorlar. Micro sim kart normal sim kartın bir boy küçüğüne deniyor. Nano sim kart ise micro sim kartın bir boy küçüğüne deniyor. Aşağıdaki resimde bu ayrıntıyı net olarak görebilirsiniz.

Sim kart modelleri
sim modelleri

Sim Nasıl Küçültülür ?

Sim kart küçültme işlemini sizlerde yapabilirsiniz. Normal bir sim kartı micro sim kart haline getirmek için kendiniz bir makas yardımıyla küçültme işlemini yapabilirsiniz. Makas ile küçültmeyi yaptıktan sonra kenarlarını bir törpü yardımıyla düzelttikten sonra kullanıma hazır olacaktır. Bunun yanı sıra nano sim kart yapma biraz daha riskli bir iştir. Özellikle iPhone 5s ile birlikte hayatımızda önemli yer kaplayan bu nano sim kart terimi herkesin kolaylıkla yapmak istediği konulardan biri. Ancak bunun için bir ölçülendirme gerekli temiz bir küçültme olmalı. Aşağıdaki resimde nano sim kart yapımında kullanılan bir ölçek göreceksiniz.

Nano Sim Kart Yapma
Nano Sim Yapma
Gördüğünüz gibi çizilen bir düzenek var. Sim kartı bu düzeneğin ortasına yerleştiriyorsunuz ve oradaki çizgiler doğrultusunda etrafından kesiyorsunuz. Düzgün ve eksiksiz bir şekilde kestiğinizde kullanılabilir bir nano sim karta sahip olacaksınız. Aklınıza takılan hususlar olursa aşağıdaki yorum bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz. Gerekirse "Sim kart nasıl küçültülür ? (Video Versiyon)" paylaşımını sizler için Guncelkafa.com'a ekleyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Alt Kısım Reklam Alanı