Medya Konuları

Medya Konuları

Üst Kısım Reklam Alanı

65 Yaş Üzeri Ücretsiz Toplu Taşıma Müjdesi !


Ülkemizde yaşlı kesim genel olarak toplu taşıma araçlarını kullanıyor. Benzin fiyatlarındaki ve vergilerdeki artışlardan dolayı taksilere veya hususi araçlara para dayanmıyor. Ucuz diye tercih edilen pek konforlu olmayan ama gidilecek yere götüren toplu taşıma araçlarında yeni bir durum söz konusu. Yaşlılar için kolaylık sağlayan bu kanunda 65 yaş üzeri kişiler şehir içinde gidecekleri yere toplu taşıma araçları ile ücretsiz seyahat edebilecekler. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam Türkiye genelinde 65 yaş üstü bireylerin ücretsiz olarak yolculuk yapabilmesini sağlayacak tek unsurun nüfus cüzdanı olduğunu belirtti.

65-Yas-Uzeri-Ucretsiz

65 yaş üzerindeki kişiler artık ulaşım araçlarına binerken şoföre nüfus cüzdanını göstermesi yeterli olacaktır. 65 yaşının üzerinde olan kişiler nüfus cüzdanını gösterdikten sonra ücretsiz olarak yolculuk yapabileceklerdir. Özellikle kalabalık şehirlerin böyle bir uygulamaya gerçekten ihtiyacı vardı. Çünkü paso ve benzeri kartları çıkarmakta ayrı bir uğraş gerektiriyor. Yaşlı kişilerin paso çıkarmak için büroya gitmesi numara alıp oralarda beklemesi oldukça yorucu ve uzun sürüyordu. Bu uygulama ile sadece nüfus cüzdanını kullanarak yolculuğunu rahatça yapabilecek. Temennimiz toplu taşıma araçlarındaki kalabalığa da bir çare bulunması...

65 yaş üzeri ücretsiz ulaşım ile ilgili merak ettiğiniz veya bilmek istediğiniz hususlar varsa aşağıdaki yorum bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz. Gündemden bilgileri ve genel kültüre yönelik konuları Guncelkafa.Com'da "Bilgi" kategorisinde bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Alt Kısım Reklam Alanı