Medya Konuları

Medya Konuları

Üst Kısım Reklam Alanı

Osmanlı Devleti ile ilgili bazı merak edilen konuları bu başlık altında bulabilirsiniz. Osmanlı Devleti ile ilgili bilgileri özellikle en çok merak edilenleri derlediğimiz bu konu altında Osmanlı'ya dair fikir edinebilirsiniz. Özellikle Osmanlı Dönemi'ndeki eğitim hayatına dair bilgiler yer almaktadır.


Osmanli-Egitim

Osmanlı Devleti’nde Okullar

Osmanlı Devleti İmparatorluğu kuruluşundan son buluşuna kadar ilme ve bilime çok ayrı değer vermiş, ve ülkenin her karışında yeni talebeler için eğitim kurumları kurmuşlardır. Osmanlı’da eğitim 4 yaşında başlar. Sıbyan mektebi adı altında vakıflarca desteklenen okullari çok küçük yaşlarda çocukları hayata hazırlamak için ilk adımı atarlar. Şu an uygulanan eğitim sisteminin aksine 4 yaşından önce de Osmanlı Devleti’nde okula gönderilen çocuklar o dönemde yer almaktadır.

Okul Osmanlı’da çok değerli

Osmanlı Devleti’nde okula başlayacak çocuk için büyük bir şölen hazırlanır. Çocuğu okula göndermenin önemini iyi kavrayan halk, okula yeni başlayacak çocuğu için kurbanlık bile kesmektedir.

Sıbyen mektebi ile okula başlanır

Sıbyen mektebinde cebir, geometri, mantık, astronomi dersleri verilir. Osmanlı Devleti’nde şairlerin büyük önem yer aldığı göz önünde bulundurulduğunda, edebiyata yatkın öğrenciler üzerine ayrı bir önem verilmiştir. Muallimhanelerde yetiştirilen bir çok çocuk yatılı olarak mekteplerde kalmaktadır. Mekteplerde yatılı olarak kalacak öğrenciler, yetim veya öksüz ise onlara devlet tarafından ayrıcalık tanınmaktadır.

3 ayda Kur’an-ı Kerim’i hatmettiler

Neredeyse yeni yeni konuşmaya başlayan çocukların bile mekteplerin yolunu tuttuğu Osmanlı Devleti’nde ilk ders Kuran-ı Kerim’i iyice öğrenmektir. Üç ay gibi kısa bir sürede çocuklar Kur’an-ı Kerim’i hatmetmeyi başarmaktadırlar. Çocukların kısa süredeki bu başarılarının ardından aileleri çevrelerine büyük bir gururla, binbir çeşit nimetlerden sunarak gövde gösterisi yapmaktadırlar. Ziyafet sonrasında çocuk üzerinde emeği olan kişilere türlü türlü hediyeler armağan edilirken, aynı zaman bahşişler de geri kalmaz.

Osmanlı Devleti'nde eğitim ile ilgili veya bu konuya yönelik edindiğiniz bilgileri, görüş ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Alt Kısım Reklam Alanı