Medya Konuları

Medya Konuları

Üst Kısım Reklam Alanı

Doğanın şifa dolu bünyesinde her gün yeni bir bilgi bizleri karşılıyor. Gerek televizyon aracılığı ile profesörler gerekse İnternet'te karşımıza çıkan bilgiler günlük hayatta faydalı ve genel kültür düzeyini arttıracak şekilde okurların karşısında kendini gösteriyor. Son dönemlerde merak edilen konulardan biri olan "Zambak Yağının Faydaları Nelerdir ?" sorusu ile ilgili bilgilerin özet şekilde sizlere sunulduğu bilgi paylaşımı yapan bu konuda zambak yağının bilinmeyen yönlerine de değineceğiz.

Zambak-Yagi

Zambak Yağı

Alternatif tıp olarak da adlandırılan literatürün içerisine girebilecek zambak yağı ile ilgili merak edilenler ve zambak yağı faydaları yazımızın devamında bulunuyor.
    Zambak Yağının Faydaları
  1. Zambak yağı eklem ağrılarının giderilmesinde etkili rol oynar. Ağrı olan bölgeye masajla sürülmelidir.
  2. Ağrı kesici özelliği vardır. Diş ağrıları ve iltihaplarda kullanılabilir.
  3. Kuruluktan, gerilmeden ötürü oluşan çatlaklara masajla sürülebilir.
  4. Güzel kokuludur, parfüm veya kolonya yapımında esans olarak kullanılabilir.
  5. Cilde parlaklık kazandırır.
  6. Kullanımı genelde bal ve yumurta beyazı ile karıştırılarak yapılır.

Zambak Yağı Nasıl Yapılır ?

Zambak yağı yapabilmek için üç buçuk avuç dolusu zambak ezilerek veya küçük parçalara ayrılarak zeytinyağı ile doldurulmuş bir kavanoza dökülür ve kavanozun kapağı iyice kapatılır On beş gün boyunca karışım güneşte bekleyerek dinlenmeli. Daha sonra kavanoz ağzı kapalı olarak kaynayan bir suya konur ve pişer akabinde süzme işlemi ile yağ ortaya çıkarılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Alt Kısım Reklam Alanı