Medya Konuları

Medya Konuları

Üst Kısım Reklam Alanı

Rothschild ve Rockefeller Aileleri ve Servetleri hakkında sizlere guncelkafa adına bilgiler vermek istiyoruz. Rothschild ve Rockefeller Aileleri  ve bu ailelerin servetleri Rothschild ve Rockefeller şirketleri devamlı aranan ve merak edilen durumlar.

Paranın efendileri Rockefeller ve Rothschild Aileleri hangi alanlarda ne iş yapıyorlar ve bu seviyelere gelebilmek için hangi yollardan geçtiler?

Hangisi Aile daha güçlü ve zengin? Dünyanın en zengin Aileleri arasında gösterilen Rockefeller ve Rothschild Aileleri’nin kontrol ettiği paranın 30 trilyon civarında olduğu tahmin edilmekte. Forbes dergisinin zenginler listesinde yer almayan aileleri sizin için araştırdık. Forbes dergisi her yıl dünyanın en zengin 100 kişisinin açıkladığı bir liste yayınlar. Son olarak bu yıl yayınlanan listeye göre dünyanın en zengin kişisi 79,2 milyar dolarlık serveti Microsoft’un kurucusu Bill Gates listenin başında yer aldı. Ancak bu listede garip olan bir yan var. Bu liste son derece detaylı ve ciddi araştırmalardan sonra yayınlanmasına rağmen hiçbir zaman listeye dünyadaki pek çok dev banka, petrol şirketi, endüstri şirketlerine sahip olan Rothschild Ailesi ve Rockefeller Ailesi’ne mensup kimsenin girmemiş oluşudur. Küresel finans piyasalarına ve ABD dahil pek çok hükümetin üzerinde ciddi kontrole sahip olduğu söylenen, basında ve kamuoyundan sürekli uzak duran, servetleri hesaplandığında dudak uçuklatacak rakamlar ortaya çıkan bu aile Forbes zenginler listesinde yer almıyor.

HANGİ AİLE DAHA GÜÇLÜ? 


Rockefeller Ailesi ve Rothschild Ailesi‘nin hangisinin daha güçlü olduğu sorusu sorulduğu zaman ise kimileri Rothschild Ailesi kimileri ise Rockefeller’lerı işaret ediyor. Ama bazı çevreler aslında dünyanın global ekonomik siteminin bu iki aile tarafından paylaşıldığını ve Rockefeller’in Amerika, Rothschild’ların ise Avrupa kıtasına hükmederek koordineli olarak çalıştıklarının savunuyorlar. Hangi görüş geçerli bilinmez ama ortada olan bir gerçek var ki bu ailelerin servetleri ve nüfusları inanılmaz boyutlarda ve büyük bir ihtimalle bizim gördüklerimiz, sadece buz dağının görünen kısmı. Ünlü Forbes dergisi her yıl dünyanın en zengin 100 kişisinin açıkladığı bir liste yayınlar.Forbes dergisinin açıkladığı en zenginler listesinde Rockefeller ailesinden tek bir isim bile görmek mümkün değil. Son olarak bu yıl yayınlanan listeye göre dünyanın en zengin kişisi 79,2 milyar dolarlık serveti Microsoft’un kurucusu Bill Gates listenin başında yer aldı. Ancak bu listede garip olan bir yan var. Bu liste son derece detaylı ve ciddi araştırmalardan sonra yayınlanmasına rağmen hiçbir zaman listeye dünyadaki pek çok dev banka, petrol şirketi, endüstri şirketlerine sahip olan Rockefeller Ailesi’ne mensup kimsenin girmemiş oluşudur. İşin iç yüzünü bilenler realitenin böyle olmadığının farkındalar. Kağıt üzerinde görünmeseler de ABD’nin ve dünyanın en zengin ailesi Rockefeller‘lar. Kontrol ettikleri para 5 trilyon dolarla 15 trilyon arasında değişiyor. Sadece New York’ta bu ailenin 1 trilyon dolarlık gayrimenkulü olduğu biliniyor.

PARANIN GERÇEK EFENDİLERİ Rockefeller‘lar hangi alanlarda ne iş yapıyorlar ve bu seviyelere gelebilmek için hangi yollardan geçtiler?

ROCKEFELLER AİLESİ AMERİKA’DA DOĞAN İMPARATORLUK Rockefeller Ailesi 1800′lü yılların ortalarında John Davison Rockefeller tarafından kuruldu. John Davison Rockefeller bir şirkete muhasebeci olarak girdi, kısa süre içerisinde sivrilerek muhasebeci olarak girdiği şirketin ortağı oldu. Sonrasında bir arkadaşı ile birlikte Clark and Rockefeller Co. ismindeki ilk şirketini kurdu. Şirket Amerikan iç savaşı esnasında büyüdü ve gelişti. Savaş esnasında petrolün önemini ve ileride çok değerli bir maden olacaını sezinleyen John Davison Rockefeller, 1863 yılında efsanevi petrol şirketi Standart Oli’i kurdu. Kardeşi William ile birlikte Amerikan petrol piyasasının tek hakimi olmayı amaçladı. Çeşitli yollarla petrolün trenlerle taşınması noktasında en uygun tarifeyi elde etti. Rakip petrol firmalarının petrolü taşıyamamaları için demi yolu şirketlerine tazminatlar öded. 1884 yılında konulndan yaralandığı bir suikastten kurduldu. 1874 yılında Cleveland’daki 26 bağımsız rafinericiye, kendisiyle birleşmesini önerdi. Yirmi bir rafinerici bu öneriyi kabul etti. Birlikte National Rafinery Association’u kurdu. Kısa süre sonra demiryollarını da sahiplenen Rockefeller, böylece 10 yıl içinde birçok petrol kuyusu işletmecisini kendisine bağladığı gibi rakiplerini de aynı fiyatla petrol satmaya zorlayarak iflas etmelerine yol açtı. 1896 yılında yine suikaste uğradıysa bundan da sağ çıkmaya başardı.

Bu arada petrol çıkarma ve taşıma işlerinde yenilikler yaptı. 1982′de Amerika’nın ilk gerçek milyoneri oldu. 1911937 yılları arasında Dünya’nın en zengin insanı oldu. 1882 içinde “Standard Oil Trust” kurulmuş oldu. Petrol alanında ABD’nin en büyük şirketler topluluğu id. Petrol çıkarılmasında yeni teknikler geliştirilmesini sağladı. Gazyağı fiyatlarının yüzde 80 aşağı çekerek aynı işi yapan rakiplerinin iflas etmesinin sağladı. 1901 yılında Rockefeller hakkında çizilen bir karikatür onun “Dolar torbasını” başında kral tacı gibi bulunduran bir imparatora benzetiyordu. Ayağını bastığı yerde ise petrol kuyuları vardı. Rockefeller’in sınır tanımaz zengin olma hevesleri dizginlenemedi. Ama kendisine karşı rakiplerinin açtığı basın kampanyaları sonucu 1911 yılında ABD Yüksek Mahkemesi, Standard tröstünün bir tek kişinin tekelinde olmasına son veren yasayı uygulamaya koydu. Aynı yıl ABD’de üretilen petrolün yüzde 64′ünü tek başına kontrol ediyordu. Anti-Trust yasasının uygulanması ile birlikte Standard şirketi parçalandı ve 34 şirket ortaya çıktı. Ama en büyükleri 6 kız kardeş olarak isimlendirilen “Conoco” adını alan Continental Petrol, “Amacon” adını alan İndiana Standard, “Chevron” adını alan Kaliforniya Standard, “Exxon” adını alan New-Jersey Standard, “Mobil” adını alan New-York Standard, “Sohio” adını alan Ohio Standard idi. John Davison Rockefeller ölünce 912 milyon dolar servet bıraktı. (Bu servet günümüzün enflasyon şartlarına dönüştürülünce 189 milyar dolar ediyor.) Böylece insanlık tarihinin en zenginleri listesinde birinci oldular. Rockefeller Ailesi, John Davison Rockefeller’in ölümünden sonra da gelişmeye devam etti. Aile bankacılığa el attı ve Chase Manhattan Bank ile bankacılık sektörüne girdi ve ABD’de dev halina geldi. Banka daha sonra ünlü yatırım devi J.P Morgan ile birleşerek J.P Morgan and Chase adını alsa da kontrolü Rockefeller Ailesi‘nde kaldı. Rockefeller Ailesi, 2. Dünya Savaşı’nın ardından uluslararası kurumlarda da kontrol noktasında aktif olarak etkili oldu. Dünya Bankası’nın kuruluşundan itibaren görev alan 4 Başkan, Mc Cloy, Eugene Black, George Woods ve son zamanlarda görev alan

Wolfenson, Rockefeller Ailesi‘nin elindeki Chase Manhattan Bankası’nda çalışmışlardı. Dünya Bankası, ihtiyaç duyduğu para ve kredinin en önemli kaynağı olarak Rockefeller Ailesi‘ne bağlı şirketler ve bankalardı. Böyle bakılacak olursa aslında Dünya Bankası’ndan kredi alan ülkeler Rockefeller ‘lere borçlanmaktaydı. IMF’te de benzer bir durum söz konusudur. 1994 yılında kurulan IMF’in kuruluş aşamasında ABD’nin destekçi şirketlerinden en büyüğü Rockefeller Ailesi olmuştur. Hali ile kontrol mekanizmasında da etkin birçimde rol almışlardır. Öte yandan Rockefeller Ailesi‘nin kontrolündeki Chase’de başkanlık yapan Joseph Verner Reed, 1987 yılında Dünya Bankası’nda görev aldı ve aynı zamanda Birleşmiş Milletler Sekreteri’nin Siyasi İşler yardımcılığı görevine getirildi. Aile siyasete de el attı. Nelson Rockefeller, ilk olarak 1940′ta Dışişleri Bakanlığı’nın Amerika ülkeleri arasındaki ilişkiler koordinatörü oldu. Cumhuriyetçi olmasına karşın, 1944′te Franklin D.

Rosvelt’in başkanlığındaki Demokrat Parti hükümetinde Amerika ülkeleri arasındaki ilişkilerden sorumlu Dışişleri Bakanlığı’na getirildi ve bir yıl görevi yürüttü. 1959-1973 yılları arasında aralıksız 14 sene New York Valiliği görevini ve 1974-1977 yılları arasında ABD’nin 41. Başkan yardımcılığı görevini yürüttü. Aile şu an dünyanın en zengin ve en nüfuzlu ailesi olarak gösteriliyor. Ailenin bugünkü başkanı ise David Rockefeller’dir. Rockefeller’lere ait Rockefeller Center ise New York’un simgelerinden birisidir.

ROCKEFELLER ŞİRKETLERİ VE KONTROL ETTİĞİ SERVET 


Amerika’da sermaye alanında 150 yılı aşan bir Rockefeller hanedanlığından söz edilir. Fakat sadece finans ve para piyasasında kalmamışlardır. Petrolden endüstriye çok geniş bir alana yayılmış ve oldukça güçlü bir sermayenin sahibi olmuşlardır. Özellikle petrol alanında tam bir dev ve tröst haline gelmişlerdir ve Amerika’nın en önemli petrol şirketleri onların elindedir. Aile tüm bunların yanı sıra birçok yardım kurumu ve binlerce vakıf açtı. Kendi mal ve gelirleri bu vakıflar ve emanetçi kuruluşlar aracılığı ile yönetiliyor. Bunun nedeni ise ABD’de vakıflardan hemen hemen hiç vergi alınmaması. En bilinen yardım kuruluşları Chicago Üniversitesi, Tıp Araştırma Enstitüsü en ihtişamlı yapılan New York’taki ünlü Rockefeller Center’dır. Halen Exxon-Mobile, Chevron, Citi Group, J.P Morgan and Chase en çok bilinen ve tanınanRockefeller Ailesi şirketleridir. Aile’nin Beyaz Saray için stratejiler hazırlayan ve ABD’nin en önemli thik-tank kuruluşlarından birisi olan Rockefeller Vakfı adıyla bir vakıfları da bulunmaktadır. Rockefeller Ailesi’nin kontrol ettiği para konusunda kesin bir tahmin yapılamamakla birlikte5 ila 15 trilyon dolar civarında bir rakam söz ediliyor. Rockefeller Ailesi’nin sadece New York’ta 1 trilyon dolarlık gayrimenkulü olduğu biliniyor. Kaynak: News Time

ROCKEFELLER AİLESİ PETROL PİYASASINDAN ÇEKİLİYOR 

Rockefeller Aile Fonu (Rockefeller Family Fund), çevresel etkenlere ve iklim değişikliğine vurgu yaparak yayınladığı açıklamada, petrol şirketlerindeki hisselerini elden çıkaracağını bildirdi. Küresel toplumun fosil yakıtları ortadan kaldırmaya çalıştığı bir dönemde bu yakıtların hala kullanıldığına finansal ve etik olarak anlam verilemediği kaydedilen açıklamada, petrol şirketlerinin de hidrokarbon arama faaliyetlerde mantıklı bir anlamın bulunamadığı belirtildi. EXXONMOBİL’İN HİSSELERİ DAĞITILACAK Dünyanın en büyük petrol ve doğalgaz şirketlerinden olan ExxonMobil’in davranışlarının”ahlaken ayıplanacak” nitelikte olduğu savunulan açıklamada, şirketin 1980′lerden bugüne halkı iklim değişikliği konusunda yanlış yönlendirdiği de iddia edildi. Açıklamada, Rockefeller Aile Fonunun en kısa sürede sahip olduğu ExxonMobil hisselerini elden çıkaracağı vurgulanırken, bu hisselerin miktarı hakkında ise herhangi bir bilgi verilmedi. Forbes dergisi her yıl dünyanın en zengin 100 kişisinin açıkladığı bir liste yayınlar. Son olarak bu yıl yayınlanan listeye göre dünyanın en zengin kişisi 79,2 milyar dolarlık serveti Microsoft’un kurucusu Bill Gates listenin başında yer aldı. Ancak bu listede garip olan bir yan var. Bu liste son derece detaylı ve ciddi araştırmalardan sonra yayınlanmasına rağmen hiçbir zaman listeye dünyadaki pek çok dev banka, petrol şirketi, endüstri şirketlerine sahip olan Rothschild Ailesi ve Rockefeller Ailesi‘ne mensup kimsenin girmemiş oluşudur. Küresel finans piyasalarına ve ABD dahil pek çok hükümetin üzerinde ciddi kontrole sahip olduğu söylenen, basında ve kamuoyundan sürekli uzak duran, servetleri hesaplandığında dudak uçuklatacak rakamlar ortaya çıkan bu aile Forbes zenginler listesinde yer almıyor.

PARANIN GERÇEK EFENDİLERİ Rothschild‘lar 

hangi alanlarda ne iş yapıyorlar ve bu seviyelere gelebilmek için hangi yollardan geçtiler? ROTHSCHİLD AİLESİ MODERN BANKACILIĞIN VE KÜRESEL EKONOMİNİN KURUCULARI Rothschild Ailesi‘nin temelini daha sonra adeta bir finans imperatoruna dönülecek olan Mayer Amschel Rothschild atmıştır. İşe Almanya’da ufak tefek bankerlik işleri ile başlayanMayer Amschel Rothschild daha sonraları işleri büyümeye başlayınca Londra’ya göç etmiş ve burada çok stratejik bir karar alarak 5 oğlunu Avrupa’nın o dönemli en önemli 5 merkezi olan Lonra, Paris, Frankfurt, Napoli ve Viyana’ya göndermiştir. Mayer Amschel‘in üçüncü oğlu Nathan Mayer (1777-1836), 1800 civarlarında İngiltere’ye gitti ve Napolyon’un kuşatması sırasında İngiltere için eşyalar kaçırdı. Kardeşlerinin yardımı ile Nathan Mayer ayrıca İspana’daki İngiliz ordusunu finanse etmek amacıyla Fransa’dan altın da taşıdı. Bu çabaları, Nathan’a İngiliz hazinesinin temsilcisi unvanını kazandırdı. Savaşın sonunda, Rothschild AilesiFransa ve Avusturya’ya borç vermekle yükümlüydü. Nathan’ın erkek kardeşi Jacob (1792-1868) Fransa’nın başkenti Paris’te banka kurdu. Onun kardeşi Salamon Mayer ise (1774-1855) Avusturya’nın başkaneti Viyana’da bir banka kurdu. Diğer erkek kardeş Karl Mayer (1788-1855) İtalya’nın Napoli şehrinde bir başka bakna kurdu ama tutunamadı ve 1861 civarında kapattı. En yaşlı kardeş Amschel Mayer (1773-1855), Frankfurt’taki ekonomik işlerden sorumlu olarak kaldı. Oğullarının bu 5 stratejik noktaya dağılması ile birlikte Rothschild Ailesi‘nin bilgi ve istihbarat ağının oluşmasını hedefleyen Mayer Amschel Rothschild bu öngörüsünde haklı çıkmıştı. Rothschild‘ler kısa süre içerisinde Avrupa’da muhteşem bir bilgi ağı kurmuşlardı. Rothschild Ailesi‘nin asıl zenginleşme süreci ise savaş ticareti yapmaya başlamaları ile oldu. Napolyo’nun İngiltere ile yaptığı Waterloo Savaşı’da İngiltere’ye mal kaçıran ve birlikleri finanse eden Mayer Rothschild bir yandan da her iki ülkenin hükümetine yüksek faizle borç verdi.Savaşı Napolyon’nun kaybettiğini geniş istihbarat ağları sayesinde herkesten önce öğrenen Rothschild‘ler hemen Londra’daki Nathan Mayer Rothschild vasıtası ile ellerindeki bütün hisseleri satmaya başladı.



Bu savaşı Napolyon’un kazandığı izlenimini yarattı. Böylece herkes elindeki hisseleri satmaya başladı. Nathan Mayer Rothschild bir yandan da gizlice satılan bu hisseleri toplamaya başladı. Birkaç gün içerisinde Napolyo’nun savaşı kaybettiği haberi Londra Borsa’ına bomba gibi düşerken, Rothschild‘ler çoktan düşük fiyattan topladıkları hisseleri sayesinde çok büyük servet elde etmişlerdi bile. Bu arada İngiltere’nin İspanya ile olan savaşında İngiliz ordularını finanse eden aileden,Nathan Mayer Rothschild ”İngiliz Hazinesinin Temsilcisi” unvanını da kazandı, aile savaş sonrasında İngiliz hükümetinin borç vermeye devam etti. Bu arada Çin İmparatorluğu ile İngiltere arasında “Afyon Krizi” patlak verdi. İngiliz tüccarlar, Kraliyet ailesinin desteğini sağlaması için Rothschild‘lere başvurdular. İngiliz hükümetini savaşa ikna eden aile Çin ile İngiltere arasındaki savaşta da İngiltere’ye borç vererek servetini katladı. Savaşı Çin’in kaybetmesi üzerine İngilizlerin kontrolüne geçen Hong Kong’un kontrolü aileye verildi. Aile burada Hong Kong Shangai Bank of Corporation (HSBC) adı ile ilk bankasını kurdu. Bu banka aracılığı ile aynı zamanda dünya afyon ticaretinin tekelini de Rothschild‘ler ellerine aldılar.

Rothschild ve Rockefeller

Rothschild Ailesi, Avrupa ve Amerika’dan tren yollarını finanse etti ve ABD’de isteyenlere borç alma imkanı sağladı. Nathan Mayer‘in oğlu Lionel Nathan (1808-1870) 1875′te Süveyş Kanalı’nın kontrolünü satın alması için Başbakan Benjamin Disraeli tarafından kullanılmak üzere İngiltere’ye borç verd. Lionel Nathan İngiliz Meclisi’ne seçilen ilk Yahudiyi ve onun oğlu Nathan Mayer (1840-1915) ilk Baron Rothschild oldu. Günümüzün ünlü firmaları Siemens, AEG ve Bosch‘un kuruluşunu da aile finanse etti. Aile 20. Yüzyıl ile birlikte ilgisini madenlere doğru çevirmeye başladı. Aile Osmanlı İmparatorluğu’nun çöküşü ile birlikte Ortadoğu’da BP ve Royal Dutch Shell ile birlikte petrol pazarına girdi. Güney Afrika’nın ise elmas ve savaşlarını finanse etti. Nitekim Güney Afrika’da elmas tüccarlığından büyük paralar kazanan, ünlü De Beers firmasını kuran, Zimbabve’yi İngiltere adına fetheden ve buradaki değerli madenleri sömüren, sonrasında bu ülkeye “Rodezya” olarak kendi ismini veren Cecil Rodes ölümünün ardından tüm mirasını çocukları yerine Rothschild‘lere bıraktı. Ailenin en son temsilcilerinden Sir Evelya de Rothschild. Forbes’in milyarderler sıralamasında yer alıyor. 72 yaşındaki Rothschild, 20 yıldır İngiliz Bankası NM Rothschild ve Fransa’nın dışındaki diğer yatırımları yönetiyor. Fransa’daki yatırımların başında ise kuzeni Baron David de Rothschild var. Bu arada baba Rothschild’in ailesine bıraktığı vasiyete sık sıkıya uyuldu. İş yerinde kilit işlevindeki önemli pozisyonlar, sadece aileden kişilere emanet edilecek. İşlerde ailenin sadece erkek üyeleri görev alacak. Ailenin çoğunluğu karşı bir karar almadığı sürece, her zaman en büyük oğlu ailenin başkanı olacak. Ailede evlilikler, birinci veya ikinci dereceden kuzenler arasında gerçekleştirilecek. Hukuki bir envanter tanzimi ve servet neşri alsa yapılmayacaktır.

ROTHSCHİLD’LERİN ÜNLÜ ŞİRKETLERİ VE KONTROL ETTİKLERİ PARA 


Rothschild Ailesi bugün dünya genelinde yapılan elmas ticaretinin yüzde 90′ını, elmas üretiminin yüzde 40′ını, kömür-bakır-uranyum-alüminyum ticaretinin de yüzde 15′ini gerçekleştirmektedir. Ailenin günümüzde en ünlü şirketleri HSBC Bank, Royal Bank of Scotland, Banco Santander, De Beers, Rio Tinto, ING Group ve Aviva’dır. Aile ayrıca 2000 yılında Fransız devletine sattıkları BNP Baripas şirketi ile Somanh Bankası’nın da (kapanana kadar) kurucusu ve sahibidir. Son yıllarda şarap pazarına da giren aile Fransa, Şili, Amerika ve Güney Afrika’da üretim yapmakta, Fransız şarap piyasasının yüzde 50′sini elinde bulundurmaktadır. Ailenin serveti yaklaşık 2009 verilerine göre 4-5 trilyon dolardır. Kontol ettiği oara ise 15 trilyon dolar civarındadır. News Times

1 yorum:

Alt Kısım Reklam Alanı