Medya Konuları

Medya Konuları

Üst Kısım Reklam Alanı

Can Yücel ile ilgili bilgileri merak edenler için derlenmiş bir konudur. Can Yücel vikipedi bilgileri ve hayatı bu başlık altında özetle anlatılmaktadır. İsmini pek çok yerde duyduğumuz gerek edebi eserleri ve sözleri gerekse yaptıkları Can Yücel hakkındaki bilgiler sizlerle...

Can-Yucel-Hayat

Can Yücel Hayatı

Türk Edebiyatının önemli şairlerinden olan Can Yücel, 21 Ağustos 1926 yılında İstanbul’da hayata merhaba dedi. Yedi kubbeli şehirde hayata gözlerini açan Yücel, Tek parti döneminin (CHP) yaklaşık olarak 7 yıl süre ile Millî Eğitim Bakanlığı görevi yapmış olan Hasan Âli Yücel’in oğludur.

Can Yücel, orta okul eğitimini Ankara Erkek Lisesi’nde okumuştur. Orta öğrenimini Ankara Erkek Lisesi’nde yapan ünlü şair Can Yücel, Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Klasik Filoloji Bölümü’nünden büyük başarı ile mezun olmuştur. Sonrasında yurt dışına açılacak İngiltere’nin değerli üniversitelerinden olan Cambridge Üniversitesi`nde eğitim ve öğretim hayatına devam eden Can Yücel, kısa bir süreli iş olsa da Londra’da devlet radyosu BBC Radyosu’nda spikerlik deneyimi yaşadı.
Spikerlik kariyerinden istediği verimi alamayan Yücel, vatan hasreti de ağır basınca Türkiye’ye döndü ve Bodrum’da turist rehberliği yaptı. Turistlik işinden de tez zamanda sıkılan Can Yücel, İstanbul’a taşınarak, 1956 yılında Güler hanım ile dünya evine girdi. Güzel ve Su adında iki kızı ve Hasan adını verdiği oğlan evladı olan ünlü şair ve yazar, hayatının son demlerini Eski Datça’da geçirdi.

Leman ve Öküz dergilerinde düzenli olarak mizah ve şiirlerini yayınlayan Can Yücel, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e hakaret etmekten yargılanmıştır. Can Yücel, 18 Nisan seçimlerinde İzmir’den Özgürlük ve Dayanışma Partisi`nin birinci sıra milletvekili adayı olarak seçimlere katıldı. 12 Ağustos 1999 tarihinde hayata gözlerini yuman ünlü şair, Datça’ya defnedildi.

Can Yücel ile ilgili eklemek istedikleriniz varsa aşağıdaki yorum bölümünü kullanarak bizlerle paylaşabilirsiniz. "Can Yücel'in Hayatı" başlıklı konumuzu Facebook ve Google+ sayfalarımızda da bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Alt Kısım Reklam Alanı