Medya Konuları

Medya Konuları

Üst Kısım Reklam Alanı

Tarihe dair merak edilen sorulardan biri olan "Kanuni Sultan Süleyman'dan Sonra Tahta Kim Geçti ?" sualinin yanıtı merak edenler için yazımızın devamında bulunuyor. Osmanlı'nın en parlak dönemini yaşadığı Kanuni Sultan Süleyman döneminin akabinde tahta geçen isim yazımızın devamında bulunuyor.

2.Selim

Kanuni Sultan Süleyman'dan Sonra Tahta Kim Geçti ?

Osmanlı Devleti’nin en saygın padişahları arasında yer alan Kanuni Sultan Süleyman Han'dan sonraki padişah olarak tahta geçen isim Sultan II. Selim olmuştur. II. Selim, aşkları ile dizilere konu olan Kanuni Sultan Süleyman ile Hürrem Sultan'ın oğullarından biridir. II. Selim, Hürrem Sultan’ın özelliklerini almış olup sarışın ve mavi gözlüdür. Ayrıca saray çevresinde kendisine küçüklükten gelen Sarı Selim ismi de verilmiştir. Sarı Selim’in ismini Osmanlı Devleti’nin en önemli padişahlarından olan dedesi Yavuz Sultan Selim'den koymuştur.
Şehzade Mustafa’nın yerine geçen II. Selim, Osmanlı padişahı olarak tahtta başarı olamamıştır. Şehzade Mustafa’nın öldürülmesi ile tahta geçen Sarı Selim, kardeşi kadar marifetli olmayınca, yönetimi saray yöneticilerine bırakma hatasında bulunmuştur. Osmanlı İmparatorluğu II. Selim zamanında duraklama dönemine girmiş, büyük bir buhran yaşamıştır.
II. Selim, tahta çıkmadan önce Kütahya Sancakbeyliği yapmaktadır. Babası Kanuni Sultan Süleyman Han’ın ölümünün ardından hemen İstanbul’a gelen şehzade, 42 yaşında tahta çıkarak Osmanlı Devleti İmparatorluğu’nun 11. Padişahı unvanını kazanmıştır. Babası Kanuni Sultan Süleyman’ın tam aksine Sarı Selim, Osmanlı Devleti ordusu ile savaş alanında mücadele vermeyen tek Osmanlı padişahıdır. Osmanlı Devleti İmparatorluğu’nun 90. İslam Halifesi olan II. Selim zamanında saray ve devlet işlerinde etkili olan isim sadrazam Sokullu Mehmet Paşa olmuştur.
İstanbul’da ölen ilk padişah olan II. Selim 8. Yıl Osmanlı Devleti’nde padişah olarak tahtta oturmuştur. Sarı Selim’in mezarı Ayasofya Sarayı’nda bulunmaktadır.

Sultan 2.Selim ile ilgili edindiğiniz bilgileri, görüş ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Alt Kısım Reklam Alanı