Medya Konuları

Medya Konuları

Üst Kısım Reklam Alanı

Bilgisayar kasasından çok ses çıkıyor ise yapılabilecek bazı çözüm yolları var. Genelde bu ses insanları rahatsız eder açılırken ve yüksek performans sergilediği zamanda bilgisayardan gürültü diye tabir edebileceğimiz bir ses yükselir. Bunun çözümleri mevcut. Öncelikle bilgisayarın kasası düz bir zeminde olmalı. Rutubet ve nemden uzak olmalı. Isıtıcı cihazların yanında olmamalı.

Bilgisayar

Bilgisayar kasasından çıkan sesi azaltmak için öncelikle kasanın içini açmalı ve temizlemeliyiz. Dikkatli bir şekilde elektrik süpürgesi veya benzer bir araçla içerisindeki tozları almalıyız. Fanları ve fan aralarını temizlemeliyiz. İşlemci fanı ve özellikle egzos ve power diye tabir ettiğimiz fanları özenle temizlemeli ve düzgün bir şekilde yerlerine oturduğundan emin olmalıyız. Bilgisayar kasasının vidalarını da iyi bir şekilde sıkmalı ve sağlamlaştırmalıyız. Buna rağmen ses kesilmiyor ise daha yeni ve güçlü bir egzos fanı almak sorunu çözebilir. Bilgisayarınızda power fanından dolayı çok fazla ısınma ve donmalar yaşanıyorsa bu yüksek performans sergilediği esnada bilgisayarınızın diğer donanımlarına zarar verebilir. Pek çok donanım yanabilir. Dolayısıyla ya daha güçlü bir fan almalısınız ya da bilgisayar sisteminizi donanımınıza göre optimize etmelisiniz.

Genelde kasadan ses çıktığı zaman vurarak sorunu çözme anlayışı vardır. Bu yanlış bir uygulamadır. Vurduğunuzda fanlar veya diğer donanımlar yerinden oynayabilir ve bu durum OEM bilgisi olmayan biri için çok daha fazla soruna yol açabilir.

Bilgisayar kasasından çok ses çıkıyor diye bilgi arayanlara yönelik oluşturduğumuz bu konuda sizlerde aşağıdaki yorum bölümünden düşüncelerinizi, tecrübelerinizi ve görüşlerinizi yazarak katkıda bulunabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Alt Kısım Reklam Alanı