Medya Konuları

Medya Konuları

Üst Kısım Reklam Alanı

Yeni bir bilgisayar alacaklar için bakılması gereken unsurlar arasında önemli olanlardan biri sistemin kaç bit olduğudur. Çünkü performans açısından etkili bir ölçümdür. Sistemin doğru şekilde kurulması gerekir yani 32 bit olan bir sistem ile 64 bit olan sistem arasında performans farkları vardır. Tabi ki 64 bit bir sistem daha iyi bir seçenektir. Çünkü diğer donanım birimlerini fazla destekler. Örnekle açıklayacak olursak 32 bit işletim sistemi maksimum 4 GB yüksekliğinde RAM destekler. Siz ona isterseniz 16 GB'lik  RAM ayarlayın ancak o sistem yine 4 GB kullanabilecektir.

4 GB ve üzerini destekleyen sistem 64 Bit olan işletim sistemidir. Dolayısıyla daha iyi bir performans alacağınız sistem 64 Bit olan sistemdir. Çünkü taşıyacağı yük daha fazladır. Tabi ki bu kriterlerde yüksek performans için oluşturulan sistemin maksimum optimizasyonlu bir hale getirilmesi gerekir. Birbirine uyumlu parçalar ve gerekli programlar ile desteklenmelidir.

Bilgisayar
İşletim Sistemlerinde 32 Bit İle 64 Bit Farkı Nedir ?

RAM Nedir ?

Kısaca Ram'i açıklayacak olursak da açılımı "Random Access Memory" yani "Rastgele Erişimli Bellek" demektir. RAM'de veri depolama, silme, değiştirme ve okuma gibi görevler gerçekleştirilebilir. Ancak herhangi bir güç kesintisinde bellek yani RAM tamamen biçimlendirilir. Bellek sistemde önemli bir parçadır çünkü direkt olarak makinenin performansını etkileyen bir birimdir. Makinedeki sistemin ihtiyacı olan bellek gücünden daha düşük bir bellek kullanımı varsa sistem yavaştır. Ancak ihtiyacı olandan fazla bir bellek varsa makine otomatik olarak yine ihtiyacı olduğu kadarını kullanacaktır ve daha fazla bellek olması bu duruma hiç bir katkı sağlamayacaktır.

Dipnot : Bilgisayarınızın belleğini bilgisayar açılışında Mega Bayt cinsinden öğrenebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Alt Kısım Reklam Alanı