Medya Konuları

Medya Konuları

Üst Kısım Reklam Alanı

Bu yazımda ilk çamaşır makinesini kim buldu? çamaşır makinesin ilk adı nedir? gibi sorulara cevap vermeye çalışacağım. Bu yazıyla icatlar konusuna meraklı olan okuyucularımız yorumla bizlere katılabilir, destek olabilirler.

Günümüzde Çamaşır Makineleri


Çamaşır makinesi bildiğiniz gibi  kirli çamaşırları temizlemek amacıyla kullanılmaktadır.
Şuan sahip olduğumuz makineler tam otomatiktir. Ve derece ayarını yapabilmekteyiz.
Çamaşır makinesiyle çamaşır yıkama sürelerini ayarlayabilir ve yıkama sürecini görüntülü olarak bir ekrandan takip edebilirsiniz. Fakat çamaşır makinesinin olmadığı zamanlar akarsularda yıkanmaktaydı ve bu tabi ki zor bir işti. Bu durumu çözmek için bir çamaşır makinesi icat edilmeliydi.

Elektrikli İlk Çamaşır Makinesini Kim Buldu?

Yıl 1908 elektrikle çalışan ilk çamaşır makinesini Alva John  Fisher icat etti.
Fisher çamaşır makinesin adını ''Thor'' olarak belirlemişti. Makinenin içerisine yerleştirilen metal tambur üzerine kirli çamaşırlar yerleştiriliyor. Tambur elektrik ile döndürülüyor ve kirli çamaşırlar su ile temizleniyordu. Daha önce yapılan çamaşır makinelerinin tamburu el ile çevrilirken Fisher'ın çamaşır makinesinin tamburu elektrik ile döndürülüyordu.Bu  büyük bir yenilikti.

Fisher'ın icat ettiği çamaşır makinesi Thor 1908 yılında Hurley Machine Company tarafından üretimine başlandı.Fisher çamaşır makinesinin patentini ise 1910 yılında aldı.

Teknolojik gelişmeler hızlandı ve ilk kurutuculu çamaşır makinesi 1924'te üretildi.

Ve geldik tam otomatik çamaşır makinesine...

1937 yılında Bendex Corparation isimli şirket tarafından ilk tam otomatik çamaşır makinesi üretildi.1940 yıllardan evlerde kullanımına başlandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Alt Kısım Reklam Alanı